top of page

פרויקטים מיוחדים

מסע לפולין
מסע לפולין

מזה שבע שנים יוצאים תלמידים מהשכבה הבוגרת למסע משמעותי בין שבעה ימים בפולין.

התלמידים שנמצאים מתאימים לצאת למסע, עוברים תהליך הכנה של מספר חודשים עם מנהל המשלחת הבית ספרית (אחד ממחנכי הכיתות), בו הם לומדים בצורה משמעותית, על שואת העם היהודי ובמקביל מקבלים הכנה רגשית בליווי תרפיסטית אשר מכשירה אותם להתמודדות עם מסע מורכב זה. 

במהלך השהות בפולין התלמידים מבקרים בעיר קרקוב ובבתי הכנסת העתיקים שלה, ולומדים על אלף שנות יהדות פולין. התלמידים מבקרים במחנות ההשמדה אושוויץ ובירקנאו ומשם ממשיך המסע לשרידיו של גטו וורשה, בו לומדים התלמידים על הגבורה היהודית במהלך השואה. 

המשלחת הבית ספרית יוצאת כחלק ממשלחת מסודרת ומאורגנת ע"י רשת "בית אקשטיין" ובחסות משרד החינוך.

שילוב
שילוב

תלמידים מבית הספר הנמצאים מתאימים משתלבים יום בשבוע בתיכונים באזור כחלק מהכנה לקראת שילובם באופן מלא בחינוך הרגיל ובקהילה.

 

אחת לשבוע יוצאים תלמידים מהשכבה הבוגרת ומחטיבת הביניים לשילוב. התלמידים משולבים בכיתות ח'- יב' ומלווים ע"י עוזר\ת הוראה מביה"ס, אשר נותנ\ת לתלמידים מענה במידת הצורך. 

 

במקרים בהם אנו צופים חזרה של תלמיד לקהילה אנו משתלבים אותו, במשך יומיים בשבוע, בבית הספר לו הם שייך.

הקשר עם ביה"ס מתבצע על ידי יועצת בית הספר ורכזות השכבות, מול יועצות בתי הספר המשלבים. אחת לחודש ובמידת הצורך מתקיימות שיחות לצורך העברת מידע וחשיבה משותפת לקידום התלמידים. כמו כן, מתקיימים מפגשים שוטפים של התלמידים עם יועצת ביה"ס, מטרת המפגשים: מתן תמיכה רגשית, חיזוק מיומנויות חיים שונות וקידום התלמידים לעבר המטרות שנקבעו.

 

התנדבות בצבא
בבית אקשטיין - גיוס לצבא הוא עוד חלום שניתן למימוש...

כחלק מהחזון הבית ספרי לקחת חלק משמעותי בהתפתחות האישית של התלמידים וקידומם לחיים עצמאיים בקהילה, אנו מפעילים חמישה פרויקטים מרכזיים של הכנה לצבא לתלמידים שמועמדים לשירות ובמקביל לתת לתלמידים שלא יתגייסו לצבא אפשרות לחוות ולקחת חלק בפעילויות, במסגרת הצבא, כחלק מתוכניות כישורי החיים:


1. צו אחוד - ליווי התלמידים בלשכת הגיוס.

בפרויקט זה מכינים את התלמידים לקראת צו הגיוס ובמועד הצו, חיילת מן הפרויקט מלווה את את התלמיד בלשכת הגיוס. במסגרת ההכנה מתקיימת קבוצה לתלמידים שמועמדים לשירות צבאי.

2. הכנה לצבא - ליווי של העובדת הסוציאלית מול הצבא. 

הפרויקט השני הוא הכנה לצבא, פרויקט בראשות הגב' יונית אוחנה, העובדת הסוציאלית של בית הספר, אשר מלווה את התלמידים בכל המגעים מול הצבא ונמצאת בקשר מול הגורמים הרלוונטיים במדור כגיוס ובמדור בריאות הנפש. מטרת הפרויקט - מתן ביטחון, מענה, תמיכה וכתובת בתהליך מורכב זה.

3. בסיס חצרים - פרויקט התנדבות בבסיס בינוי

תלמידים מהשכבה הבוגרת מתנדבים על בסיס שבועי בבסיס חיל האוויר בחצרים. שילוב זה מאפשר לתלמידים הכירות עם צה"ל, בהיבטים שונים: מפקד – פקודים, סדר יום בצה"ל, חשיפה לעבודה עם ציוד צבאי, הכרת חשיבות ההתמדה, אחריות, עבודה בצוות, עמידה בתנאי לחץ ועוד. יחודו של שיתוף פעולה זה הוא הרצון המשותף של מפקדי הבסיס ושל צוות בית הספר שהתלמידים יצטרפו אל הצוותים הטכניים, יעזרו להם ובדרך זו יקבלו כלים לחיי העבודה וילמדו את הבסיס למקצועות טכניים שונים.

4. שבוע גדנ"ע. 

מדי שנה משתתפים תלמידים מהשכבה הבוגרת בשבוע הכנה לצבא במסגרת הגדנ"ע בבסיס חיל החינוך בשדה בוקר. במהלך השבוע מתנסים התלמידים בלינה באוהלים במשך שלושה לילות, עמידה בלוחות זמנים ומשמעת צבאית, שיעורים עיוניים המלמדים על הנשק, ירי במטווח ברובי -M-16, שדאות, זחילות קרביות, עבודה ציוותית בתנאי לחץ ועוד.

 

אלקטרוניקה
אלקטרוניקה

בבית הספר פועל שיעור אלקטרוניקה שבו התלמידים לומדים את החלק התיאורטי, ומתנסים בבניה של מוצרים אלקטרוניים קטנים. תחום האלקטרוניקה נחשב כ"קסום" בקרב התלמידים במיוחד לאור הטכנולוגיה המתקדמת. הקורס משלב בנייה של פרויקטים קטנים אשר ממחישים את המושגים הבסיסיים בחשמל ומעניקים הכירות עם הרכיבים האלקטרוניים הבסיסיים.

למעשה, בכל הצלחה של בניית פרויקט קטן צוברים התלמידים אט אט חוויות הצלחה לימודיות.

הפרויקט נעשה בהובלתה של הגב' שירז דנינו, יועצת בית הספר ומרצה בתחום האלקטרוניקה בבתי ספר מקצועיים. תכליתו של הפרויקט הוא יצירת חווית הצלחה אצל תלמידים אשר רגילים לחוות את הלימודים כחוויית כישלון.

בית הקשיש
בית הקשיש - מחזירים לקהילה

תלמידים מבית הספר, בליווי צוות חינוכי, יוצאים פעם בשבוע להתנדב ב"בית הקשיש" בעירנו אופקים. התלמידים משוחחים עם הקשישים ועושים איתם פעילויות משותפות כגון: יצירות אומנות, קריוקי ווחגיגות משותפות - בחג פורים התקיימה חגיגה משותפת של הקשישים ושל התלמידים בכותלי בית הספר.

 

ש', תלמידת כיתה י'א, סיפרה על החוויה בעיתון בית הספר:

 

"התחלתי להתנדב מתחילת השנה בבית הקשיש באופקים. אנחנו נוסעים בהסעה כל יום

רביעי בשעות 10:00-12:00 ואנחנו 12 ילדים בערך.

 

אנחנו עושים שם פעילויות עם הקשישים- ביום רביעי האחרון הכנו דגלי ישראל לכבוד יום

העצמאות. כל פעם שמגיעים אנחנו יושבים לשיחות מעניינות וגם יוצאים לגינה שלהם.

 

הייתה פעם שעשינו איתם יום קריוקי והיה ממש כיף. המבוגרים רקדו, ממש הקמנו אותם

מהכיסאות. ובעוד פעם שיחקנו איתם בינגו ואחד המבוגרים ניצח.

 

אחד המבוגרים שאני ממש זוכרת הוא עמרם. עמרם מבוגר ועיוור ומתחילת ההתנדבות ישבתי

איתו לשיחות. לעמרם יש ילדים ונינים. הוא מספר על החיים שלו ואני מספרת על החיים שלי.

 הוא כל הזמן לבד. 

 

עמרם חכם מאוד וגיליתי שהוא יודע- 40 שפות! הוא סיפר שהוא יילד אישה כשהיה בן 13.

הייתי רוצה שתלמידים נוספים יגיעו להכיר את המבוגרים ושיבינו איך לכבד מבוגרים ושהם זקוקים

לשמחה ואוזן קשבת".

ג'אגלינג
ג'אגלינג

בבית הספר פועל שיעור שבועי בג'אגלינג על ידי משה כהנא, מורה לחינוך מיוחד שמתמחה בתחום.

ג'אגלינג הוא שילוב של ספורט ואומנות קרקס. במהלך השיעורים התלמידים מתנסים בשליטה במגוון רחב של חפצים שנזרקים לאוויר ועליהם ללהטט ולשלוט בהם.

 

הג'אגלינג מאפשר לתלמידים להתמודד עם מספר רב של משימות, מפתח את הדימוי העצמי שלהם ומעניק גמישות נפשית ופיזית. התלמידים זוכים להופיע במופעי להטוטנות במסגרת בית הספר ומחוצה לו.

 

בית היוצר

תלמידים מהשכבה הבוגרת בבית הספר יוצאים פעם בשבוע לבית היוצר, מפעל מוגן בעיר אופקים שמופעל ע"י עמותת עלה נגב. התלמידים מתנסים במגוון עבודות: הרכבת רכבי אלקטרוניקה, עבודות קרמיקה ועבודות אריזה שונות. הפרויקט הוא חלק ממכלול פעילויות ופרויקטים אשר נועדו לסייע לתלמידינו להיות מוכנים יותר לחיים עצמאיים בקהילה.

 

חוות בולטין
התנדבות בגן חינוך מיוחד

במסגרת פרויקט ייחודי של בית הספר יוצאים תלמידים, פעם בשבוע, לגן ילדים של החינוך המיוחד, בעיר אופקים. במסגרת הפרויקט התלמידים המשתתפים עוברים הכשרה באומנות ובקרמיקה, התלמידים מדריכים ומחנכים את ילדי הגן בתבונה ובחום אנושי יוצא מגדר הרגיל.  

במקביל, התלמידים עוזרים ליפות את גן הילדים והחצר. במסגרת כך הם הקימו גינה אקולוגית ויפיפייה באמצעות צמיגי מכוניות.

 

גן
bottom of page